آزمون زبان دانشگاه علامه طباطبائی

نمونه سوالات آزمون زبان دانشگاه علامه طباطبایی

نمونه سوالات آزمون زبان دانشگاه علامه طباطبایی

آرشیو سؤال و پاسخ تشریحی

نمونه سؤالات آزمون زبان دانشگاه علامه در 1405

در این صفحه، سؤال‌های موجود این آزمون با گزینه‌ها، کلید، ترجمه و پاسخ تشریحی ارائه شده‌اند تا بتوانید ابتدا بدون پاسخ‌نامه حل کنید و بعد خطاهایتان را تحلیل کنید.

روش استفاده:
ابتدا سؤال‌ها را زمان‌دار حل کنید، سپس کلید را ببینید و در پایان توضیح گرامری یا معنایی پاسخ را بخوانید. تاریخ‌ها و فایل‌های دانلودیِ کنار هر بخش به دوره آرشیوی همان نمونه مربوط‌اند؛ برای زمان‌بندی و ساختار 1405، راهنمای رسمی دانشگاه علامه طباطبایی را جداگانه بررسی کنید.

راهنمای حل و تحلیل نمونه‌سؤال

مرحله کاری که انجام می‌دهید
حل اولیه سؤال را بدون نگاه‌کردن به کلید و در زمان محدود پاسخ دهید.
بررسی گزینه‌ها گزینه درست و دلیل رد گزینه‌های دیگر را مشخص کنید.
ثبت خطا واژه، نکته گرامری یا دلیل خطا را در دفترچه مرور بنویسید.
ادامه مسیر راهنمای آزمون و اطلاعیه‌های رسمی را جدا از سؤال‌های آرشیوی بررسی کنید؛ برای سؤال‌های بیشتر نیز بانک سؤالات زبان دکتری در دسترس است.

ساختار سوالات آزمون زبان دانشگاه علامه طباطبایی

آزمون زبان دانشگاه علامه طباطبائی در سه حوزه ی گرامر، درک مطلب و لغات به صورت متناوب برگزار می گردد. این آزمون دارای ۱۰۰ سوال و به صورت تستی بدون نمره ی منفی می باشد. بنابراین شما باید به تمامی سوالات پاسخ دهید. شرایط قبولی در آزمون زبان دانشگاه علامه طباطبائی به صورت عمومی کسب ۵۰ نمره است.

 

در ادامه به حل تعدادی از نمونه سوالات این آزمون می‌پردازیم:

نمونه سوالات واژگان آزمون زبان دانشگاه علامه طباطبایی

۱- The company ………. her employment for testing positive for marijuana.

۱) conflicted                ۲) accumulated             ۳) deduced                  ۴) terminated

۲- Sometimes there’s not enough water to allow farmers to ………. their crops.

۱) exploit                     ۲) irrigate                    ۳) assemble                 ۴) harvest

۳- While young people tend to prefer ………. music, the older generation prefers to listen to music from the 1970s.

۱) occasional               ۲) theoretical               ۳) contemporary         ۴) selective

۴- Mary complained ………. about the lack of help she had received.

۱) mutually                  ۲) joyfully                   ۳) bitterly                    ۴) rationally

۵- Mr. Irani works for an international company, so he regularly goes ………. on business.

۱) abroad                     ۲) trip                          ۳) journey                    ۴) foreign

پاسخنامه:

۱- شرکت به دلیل مثبت‌بودن آزمایش ماری‌جوانا، کار او را ……….

۱) در تعارض                    ۲) انباشته‌شده                  ۳) استنباط‌شده                 ۴) خاتمه‌یافته

۲- گاهی اوقات آب کافی وجود ندارد که به کشاورزان اجازه دهد تا محصول خود را ………. کنند.

۱) بهره‌برداری                   ۲) آبیاری                        ۳) مونتاژ کردن                ۴) برداشت

۳- در حالی که جوانان به موسیقی …… تمایل دارند، نسل قدیمی‌تر ترجیح می‌دهند موسیقی دهه ۱۹۷۰ را گوش دهند.

۱) گاه‌به‌گاه                      ۲) نظری، علمی                 ۳) معاصر، هم‌دوره              ۴) انتخابی

۴- مری در مورد اینکه به او کمکی نشده بود، ………. شکایت کرد.

۱) متقابل                         ۲) شادمانه                       ۳) با تلخی و گِله                ۴) عقلانی

۵- آقای ایرانی در یک شرکت بین­المللی کار می­کند، بنابراین به طور مرتب برای تجارت به ………. می‌رود.

۱) خارج از کشور               ۲) سفر                           ۳) سفر                           ۴) خارجی

این مجموعه آموزشی برای تقویت بخش واژگان اقدام به آنالیز سوالات واژگان دوره های اخیر آزمون های دکتری نموده است و لیستی از لغات پر تکرار این آزمون ها را در کتاب ۹۰۰ لغت پر تکرار دکتری گردآوری نموده است. برای دریافت اطلاعات بیشتر از این کتاب می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

نمونه سوالات گرامر آزمون زبان دانشگاه علامه طباطبایی

۱-The longer the Sun shines, ……….

۱) the earth is warmer                                     ۲) it makes the earth more warm

۳) the more warmly is the earth                      ۴) the warmer the earth is

۲- The scholarly interest in perception stems largely from questions about the sources and validity of what ……….

۱) it is known as human knowledge               ۲) is known as human knowledge

۳) known human knowledge                          ۴) is human knowledge known

۳- Comparatively few clues in the United States have competing newspapers today, a major change from 1900 ………. more than two newspapers.

۱) because then most large cities having 2) when did most large cities have

۳) then most large cities that had                    ۴) when most large cities had

۴- In the Iranian tradition, ………. spring with which a new year begins.

۱) the                           ۲) it the                        ۳) It has been the        ۴) as it was the

۵- The author Mark Twain worked as a newspaper reporter in Nevada and California before moving to Hartford, Connecticut ………. he wrote most of his books.

۱) where                      ۲) which                      ۳) in addition to          ۴) such as

پاسخنامه:

۱- پاسخ: گزینه ۴: یکی از ساختارهای بیان برابری در زبان انگلیسی ساختار the ….., the …. است که در جای خالی، لازم است صفت یا قید تفضیلی بکار رفته و پس از آن، از جمله یا گروه اسمی استفاده شود که این ساختار تنها در گزینه ۴ به‌درستی بکار رفته است.

ترجمه: هر چه خورشید بیشتر بتابد، زمین گرم‌تر می‌شود.

۲- پاسخ: گزینه ۲: زمانی که قبل از ضمایر موصولی خاص همچون what حرف‌اضافه‌ای مطرح شود، لازم است پس از آن‌ها فعل بکار رود که در گزینه ۲ تنها این ساختار به‌درستی مطرح شده است

ترجمه: علاقه علمی به ادراک تا حد زیادی ناشی از سؤالاتی در مورد منابع و اعتبار آنچه به‌عنوان دانش انسانی شناخته می‌شود، است.

۳- پاسخ: گزینه ۴: در گزینه ۱، ربط‌دهنده because به‌کاررفته درصورتی‌که در این گزینه فعل جدیدی نوشته نشده است (تعداد فعل و ربط‌دهنده نسبت درستی ندارند)، در گزینه ۲ بعد از ضمیر موصولی when از فعل کمکی استفاده شده که تنها در ساختارهای سؤالی شاهد این ساختار هستیم. با دقت در صورت سؤال، مشخص می‌شود که در حال توصیف سال ۱۹۰۰ و جزئیات آن تاریخ هستیم، درنتیجه لازم است از ضمیر موصولی خاص when که اختصاصاً برای توصیف زمان هست، استفاده کنیم. در گزینه ۳، کلمه then برای توالی زمانی بکار می‌رود که در این سؤال، چنین مفهومی بکار نرفته است.

ترجمه: نسبتاً مدارک کمی در ایالات متحده در رابطه با رقابت‌کردن امروز مطبوعات وجود دارد، تغییر بزرگی از سال ۱۹۰۰ صورت گرفت زمانی که بیشتر شهرهای بزرگ بیش از دو مطبوعات داشتند.

۴- پاسخ: گزینه ۳: عبارت ابتدای سؤال، نقش توضیح بیشتر و اضافه را داشته و قابل‌چشم‌پوشی است. جملات با اسم/ضمیر شروع می‌شود و به دلیل وجود ضمیر موصولی which لازم است در گزینه از فعل نیز استفاده شده باشد.

ترجمه: در سنت ایرانیان، بهار بوده است که سال نو با آن آغاز می­شود.

۵- پاسخ: گزینه ۱: پس از کلمات ارائه شده در گزینه ۳ و ۴، لازم است از اسم یا گروه اسمی استفاده شود که پس از جای خالی شاهد جمله هستیم. تفاوت گزینه ۱ و ۲ در کاربرد آنهاست. گزینه ۱ ضمیر موصولی خاص برای توصیف مکان و گزینه ۲ به طور عمومی برای توصیف هر چیز غیرانسانی است که باتوجه‌به مفهوم در حال توصیف مکان هستیم.

ترجمه؛ نویسنده Mark Twain قبل از نقل‌مکان به هارتفورد، کانکتیکات، به‌عنوان خبرنگار روزنامه در نوادا و کالیفرنیا کار می‌کرد و بیشتر کتاب‌هایش را در آنجا می‌نوشت.

شما داوطلبان گرامی جهت دسترسی به سوالات بیشتر از تمام بخش های آزمون زبان دانشگاه علامه طباطبایی، کتاب بانک سوالات آزمون های زبان دکتری نوشته استاد پورفخار رو تهیه نمایید.

 

در این کتاب سعی شده است تا سوالات تمامی بخش های آزمون پوشش داده شود و تمام سوالات همراه با پاسخ تشریحی در دسترس شما عزیزان قرار گیرد؛ جهت دریافت نمونه کتاب و تهیه این اثر ارزشمند می توانید از طریق لینک زیر مراجعه فرمایید:

 

کانال رسمی TheEnglishToday

اطلاعیه‌ها و تحلیل سؤال‌ها را از دست ندهید

تاریخ ثبت‌نام، تغییرات آزمون، فایل‌های تازه و نکات کاربردی مطالعه در کانال تلگرام منتشر می‌شود.