مهم ترین آزمون های زبان دکترا
۱ ) آزمون EPT دانشگاه آزاد
آزمون زبان انگلیسی ( English Proficiency Test ) EPT ویژه داوطلبان دکتری دانشگاه آزاد اسلامی است و توسط همین دانشگاه به منظور سنجش سطح زبان عمومی متقاضیان برگزار میگردد. تمامی دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد در صورت نداشتن مدرک آزمونهای زبان انگلیسی بین المللی همچون TOEFL & IELTS ، موظف به شرکت در آزمون EPT و کسب حداقل نمره قبولی در این آزمون هستند. منابع آزمون EPT مشابه منابع آزمونهای زبان انگلیسی بین المللی میباشد با این تفاوت که سطح سوالات مطرح شده در آزمون EPT از سطح سادهتری برخوردار است. لازم به ذکر است اعتبار این آزمون ۲ سال بوده و تنها برای دانشگاه آزاد معتبر میباشد.
ساختار آزمون EPT
این آزمون در ۳ بخش واژگان، گرامر و درک مطلب، داوطلبان را در مدت ۱۴۰ دقیقه مورد سنجش قرار میدهد.
ساختار سوالات EPT بدین شرح است:
بخش واژگان (Vocabulary) شامل ۲۵ تست
این بخش در آزمون EPT شامل ۲۵ سوال میباشد که بصورت چهارگزینه ای شرکت کننده را مورد سنجش قرار میدهد به نحوی که فرد میبایست از بین گزینه ها گزینه ی صحیح را مشخص نماید.
بخش گرامر (Grammar) شامل ۴۰ تست
بخش اول سوالات گرامر ای پی تی
دارای ۲۵ سوال تستی بوده و از داوطلب درباره دانش گرامری او سوال میپرسد. پیش از آذرماه ۹۷ سوالات گرامر بصورتی طراحی میشد که در هر سوال، زیر چهار عبارت خط کشیده بود که میبایست کلمه یا عباراتی که از لحاظ گرامری دارای اشکال بودند انتخاب میشدند.
بخش دوم سوالات گرامر ای پی تی
دارای ۱۵ سوال است به نحوی که جملاتی کامل به عنوان گزینهها به شما ارائه میگردد که یکی از این جمله ها از نظر ساختاری نادرست میباشد و داوطلب این گزینه را به عنوان گزینه مربوطه انتخاب میکند.
بخش درک مطلب (Grammar) شامل ۲۰ تست
در بخش سوم که دارای ۲۰ سوال است لازم است داوطلب با مطالعه ۳ الی ۴ متن به سوالات مربوط به هر متن پاسخ صحیح دهد و موضوع این متون غالبا پیرامون مباحث علمی و متنوعی مطرح میشود. پُر واضح است داشتن دایره لغات گسترهتر، میتواند در این بخش از آزمون، تعیین کننده باشد.
بخش درک مطلب با متن ناقص (Close Test) شامل ۱۵ تست
آخرین بخش از آزمون بصورتی است که متن داده شده دارای ۱۵جای خالی است که میبایست متناسب با گزینههای داده شده، مفهوم جملات را به درستی کامل کنید. لازم به ذکر است این بخش صرفا به مهارت خواندن متن مرتبط نیست و لازم است برای پاسخگویی به بعضی از سوالات این بخش از دانش لغات و گرامر نیز استفاده کنید.
منابع آزمون EPT
مرکز آزمون ای پی تی دانشگاه آزاد منابع زیر را برای آمادگی آزمون ای پی تی معرفی کرده است:
منابع آزمون EPT
۲) آزمون MSRT وزارت علوم
آزمون M(Ministry of Science, Research and Technology) MSRTبه معنی «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» است. این آزمون پیش از این با نام MCHE (Ministry of Culture and Higher Education) به معنی «وزارت فرهنگ و آموزش عالی» برگزار میشد. کلیه دانشگاههای مورد تأیید وزارت علوم وزرات بهداشت، این آزمون را برای مصاحبه دکتری و شرکت در آزمون جامع دکتری لازم و معتبر میدانند. تمامی دانشجویان و متقاضیان مقطع دکتری در صورت نداشتن مدرک بین المللی زبان انگلیسی همچون TOEFL & IELTS ، موظف به شرکت در آزمون ام اس ار تی و کسب حداقل نمره قبولی در آن هستند.
منابع آزمون MSRT مشابه منابع آزمونهای زبان انگلیسی بین المللی میباشد با این تفاوت که سطح سوالات مطرح شده در آزمون MSRT از سطح سادهتری برخوردار است. داوطلبین میتوانند با استفاده از سوالات MSRT با سطح سوالات این آزمون آشنا شوند. لازم به ذکر است اعتبار این آزمون ۲ سال بوده و تنها در ایران معتبر میباشد.
نمره قبولی آزمون MSRT
طبق آخرین تغییرات بخشنامه دانشگاههای معتبر کشور، حداقل نمره قبولی در آزمون MSRT و سایر آزمونها معتبر در جدول زیر آورده شده است. در حال حاضر به دلیل هزینهبر و سختتر بودن آزمونهای بین المللی نظیر IELTS و TOEFL، این تلقی در بین دانشجویان وجود دارد که آزمون MSRT از لحاظ علمی سطح سادهتری دارد اما طبق آمار اعلام شده تنها ۲۰ درصد از داوطلبان در هر دوره قادر به کسب نمره حداقلی در این آزمون هستند. برای اعتبارسنجی مدرک آزمون MSRT، موسسات و دانشگاهها میتوانند از طریق کدرهگیری مربوط به هر کارنامه، از صحت و اعتبار آن مطلع شوند.
ساختار آزمون MSRT
این آزمون از ۱۰۰ نمره است که در مدت زمان ۱۱۰ دقیقه میبایست به سوالات آن پاسخ داده شود. این آزمون بدون احتساب نمره منفی است به همین دلیل به داوطلبان توصیه میکنیم که به همه سوالات پاسخ دهند.
این آزمون از سه قسمت تشکیل شده است:
بخش شنیداری (Listening Comprehension)
در این قسمت از آزمون که معمولا در ۲ یا ۳ بخش مطرح میشود، به گونهای است که صدای پخش شده از بلندگوهای حوزه امتحانی، بخشی از یک دیالوگ و یا مونولوگ بوده که داوطلبین پس از اتمام زمان هر پخش، به سوال هر بخش پاسخ میدهند، زمان پاسخگویی در این بخش، ۴۰ دقیقه در نظر گرفته شده است.
گرامر و ساختار (Structure and Written Expression)
این بخش از آزمون، دارای ۳۰ سوال است که نیمی از آن بصورت سوالات تستی چهارگزینهای و بخشی دیگر دارای جملاتی است که زیر ۴ بخش از کلمات یا عبارات آن خط کشیده شده و لازم است که داوطلب با درک گرامری خود، پاسخ غلط را از بین گزینهها انتخاب کند، برای پاسخگویی به این بخش، ۲۰ دقیقه زمان در نظر گرفته شده است.
مهارت درک مطلب (Reading comprehension)
در این بخش که دارای ۲ یا ۳ متن میباشد، نیاز است داوطلب با درک مفهوم و جزئیات متن به سوالات پرسیده شده به درستی پاسخ داده شود. نکته تعیین کننده در این بخش این است که برای مدیریت کردن زمان خواندن متون این بخش، ابتدا سوالات پرسیده شده بعد از هر متن را خوانده و متناسب با سوالات به خواندن متن مشغول شوید. این بخش دارای ۴۰ سوال بوده که لازم است داوطلبین در مدت ۵۰ دقیقه، به آنها پاسخ دهند.
منابع آزمون MSRT
داوطلبین گرامی توجه داشته باشند که این آزمون به دلیل اینکه میان تمام رشتهها و گرایشها مشترک است، متنها و لغات مورد سوال بصورت عمومی بوده و از رشته و زمینه خاصی طرح نمیشوند. این امر باعث میشود تا داوطلبان با فراگیری زبان عمومی و واژگان پرتکرار، به راحتی بتوانند بر مباحث این آزمون مسلط شوند. اگرچه مرکز آزمون MSRT وزارت علوم، منابع آزمون MSRT را از کتب رایج معرفی کرده است، در ادامه قصد داریم به دو منبع اصلی و فوق العاده موثر که داوطلبین گرامی برای قبولی در آزمون MSRT نیاز دارند، بپردازیم:
دوره جامع آموزش گرامر آزمون MSRT
داوطلبین با فراگیری دوره جامع آموزش گرامر آزمون MSRT ، که در آن بیش از ۹۰۰ تست از ادوار قبل آزمون زبان دکترا (EPT,MSRT,MHLE) مورد بررسی قرار گرفته، قادر خواهند بود تا بیش از ۱۰۰ درصد تستهای بخش گرامر این آزمون را به درستی پاسخ دهند. تجربه و رضایت داوطلبینی که از این دوره استفاده کردهاند بیانگر این است که تمام نکات گفته شده در هر دوره از آزمون، نه تنها بصورت خلاصه و روان در دوره تدریس شده بلکه با تحلیل و بررسی تستهای مشابه ادوار گذشته، به راحتی و با صرف کمترین زمان به تسلط کافی رسیدهاند. داوطلبین گرامی میتوانند این دوره را بصورت دورههای خصوصی و یا آنلاین از طریق همین وبسایت فرا بگیرند.
کتاب لغات پرتکرار آزمون MSRT
داوطلبینی که دارای تجربه شرکت در چندین دوره از این آزمون را دارند، به خوبی میدانند مطالعه و خواندن کتب لغت مانند ۵۰۴ و یا ۱۱۰۰ نتوانسته بطور موثر باعث افزایش دایره لغات داوطلبین و در نتیجه آن، افزایش نمرات آنها در این آزمون شود. تجربه نشان داده است که اکثر داطلبین آزمون زبان MSRT، مدت زیادی از فراگیری زبان انگلیسی به دور بوده اند، که همین امر باعث سردرگمی و نگرانی داوطلبین در مواجهه با سوالات این آزمون میگردد.
توصیه ما به داوطبین این است که از زمان و فرصت خود به صورت هدفمند استفاده کنند، به عبارت دیگر، با فراگیری واژگان پرتکرار تسلط خود را در کوتاهترین زمان ممکن افزایش دهند. کتاب لغات پرتکرار آزمون MSRT، با بررسی بیش از ۴۵۰۰۰ کلمه از آزمونهای ادوار قبل که بر اساس تکرار و اهمیت دسته بندی شده، توانسته است تا داوطلبین را در مدت زمان حدود ۲ الی ۳ هفته، تا رسیدن به تسلط فوق العادهای یاری کند. این واژگان با منطق و بر اساس تکرار دسته بندی شده و این باعث میشود تا داوطلب از وقت خود بصورت هدفمند و بهینه استفاده کند. در ضمن در این کتاب، با آموزش پسوندها و پیشوندها توانسته است با آموزش ساخت واژه (ساخت اسم، صفت و قید)، داوطلب را بگونه ای مسلط کند که حتی کلماتی که معنای آنها را نمیداند، به راحتی بتواند معنای حدودی آن را تشخیص دهد. میتوانید توضیحات بیشتر درباره این کتاب را از اینجا مطالعه کنید.
آرشیو نمونه سوالات آزمون MSRT
داوطلبین گرامی میتوانند از طریق لینک زیر به آرشیو سوالات MSRT که از مهمترین منابع آزمون MSRT میباشد، بصورت کاملا رایگان دسترسی داشته باشند. تمامی دورههای برگزار شده به همراه پاسخ تشریحی جامع و رایگان در اختیار داوطلبین گرامی قرار گرفته است.
ثبت نام آزمون MSRT
برای ثبت نام و شرکت در این آزمون لازم است با مراجعه به وبسایت سامانه ثبت نام آزمون MSRT وزارت علوم (سامانه سجاد) اقدام به ایجاد حساب کاربری کنید. برای ثبت نام مدارکی همچون عکس پرسنلی، تصویر آخرین مدرک تحصیلی، تصویر کارت ملی و صفحهی اول شناسنامه باید در حساب کاربریتان آپلود گردد. پس از بررسی معتبر بودن این مدارک توسط مرکز آزمون، میتوانید تاریخ و مکان مورد نظر برگزاری آزمون را انتخاب کنید.
طبق آخرین اطلاعیه، هزینه آزمون ۶۰ هزار تومان است که بصورت آنلاین پرداخت میشود.
توجه :ساختن پروفایل و همچنین ارسال پیام فقط در روز و ساعت اداری امکان پذیر می باشد (شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ الی ۱۶) بعد از ساعت ۱۶ و روزهای تعطیل امکان ایجاد پروفایل و ثبتنام وجود ندارد. در انتخاب تاریخ و حوزه آزمون دقت لازم را داشته باشید چون انصراف یا تغییر تاریخ و تغییر حوزه آزمون امکان پذیر نمی باشد.
محل برگزاری آزمون MSRT
در حال حاضر این آزمون در شهرهای تهران، اهواز، مشهد، تبریز، بابلسر، زاهدان، شیراز، همدان، قم، رشت، اصفهان، کرمانشاه، کرمان، اراک، اردبیل، یزد، کیش، بیرجند، خرم آباد، سنندج، قزوین، ایلام، گرگان، کاشان، سمنان برگزار میگردد.
زمان ثبت نام و برگزاری آزمون MSRT
این مرکز آزمون زمانهای برگزاری را بصورت ماه به ماه اعلام میکند در نتیجه برای اطلاع از زمان برگزاری و همچنین ثبتنام پیش از تکمیل ظرفیت حوزهها لازم است داوطلبان وبسایت این مرکز را مرتباً چک کنند.
۳ ) آزمون MHLE وزارت بهداشت
آزمون MHLE مخفف (Ministry of Health Language Exam) می باشد که آزمون عمومی زبان انگلیسی مربوط به وزارت بهداشت و درمان است. این آزمون مخصوص دانشجویانی است که متقاضی شرکت در دوره دکتری PHD و دکترای تخصصی مربوط به رشته های علوم پزشکی هستند. همچنین دانشجویان شاخه های زیر گروه علوم پزشکی و یا زیست شناسی نیز که تمایل به شرکت در دوره دکتری دارند لازم است که در این آزمون شرکت کرده و نمره قابل قبول ارائه دهند. گواهی آزمون MHLE ، در زمان مصاحبه دکتری و یا قبل از برگزاری آزمون جامع دکتری، توسط کلیه دانشگاههای علوم پزشکی کشور قابل پذیرش و معتبر می باشد. مدرک این آزمون برای دانشگاههای ایران تا ۲ سال معتبر است.
نمره قبولی آزمون MHLE
بر اساس مصوبه سال ۹۸ ، نمره قبولی در این آزمون از ۵۵ به ۶۰ افزایش یافته و همچنین نمره مشروطی نیز از ۴۹ به ۵۴ رسیده است که لازم است داوطلبان گرامی، با توجه به این تغییر در نمرات قبولی، آمادگی خود را برای این آزمون افزایش دهند.
ساختار سوالات آزمون MHLE
از لحاظ ساختار، آزمون MHLE بسیار شبیه به آزمون زبان MSRT بوده سطح آن در حد آزمون زبان تافل می باشد. این آزمون از ۱۰۰ نمره است که در مدت زمان ۹۰ دقیقه میبایست به سوالات آن پاسخ داده شود. این آزمون بدون احتساب نمره منفی است به همین دلیل به داوطلبان توصیه میکنیم که به همه سوالات پاسخ دهند.
این آزمون از سه قسمت تشکیل شده است:
- بخش مهارت شنیداری (Listening Comprehension) شامل ۳۰ سوال شنیداری
این بخش از آزمون از چند بخش تشکیل شده است که شامل مونولوگ و یا دیالوگ بین چند نفر (معمولا ۲ نفر) با لهجه آمریکایی است که پس از پایان هربخش، داوطلب به سوالات مربوطه پاسخ دهد.
- واژگان، گرامر و ساختار (vocabulary, Structure and Written Expression) شامل ۴۰ تست
شامل ۲۰ سوال لغت و ۲۰ سوال مربوط به گرامر می باشد. این بخش از آزمون دارای ۲ تیپ سوال است، بخش اول دارای سوالات ۴ گزینه ای و بخش دوم دارای متنهایی که دارای ۴ عبارتی است که زیر آن خط کشیده شده و از ۱ تا ۴ شماره گذاری شدهاست و لازم است که هرکدام از گزینهها که از لحاظ گرامر غلط است انتخاب شود.
- مهارت درک مطلب (reading comprehension) شامل ۳۰ تست
این بخش آزمون معمولا دارای ۴ بخش آکادمیک و دانشگاهی بوده که این متون غالبا در زمینههای Health & Medical میباشد. در نتیجه داشتن دایره لغت فراگیر بخصوص در حوزه پزشکی بسیار تعیین کننده خواهد بود.
برای قبولی در آزمون MHLE از چه منابعی استفاده کنیم؟
داوطلبین گرامی توجه داشته باشند که این آزمون به دلیل اینکه توسط وزارت بهداشت برگزار میشود، مباحث و متنها نیز متناسب با گرایشهای مرتبط با رشته دانشجویان مطرح میگردد. به تعبیر دیگر، داشتن دانش و مطالعه متون تخصصی این حوزه کمک شایانی در فهم و درک متون این آزمون خواهد کرد که به دلیل گستردگی موضوعات، منبع مشخصی جهت افزایش دایره واژگان تخصصی این حوزه وجود ندارد.
داوطلبینی که به هر دلیل در این زمینه مطالعهای نداشته اند، میتوانند با تقویت دایره لغات عمومی و همچنین مباحث گرامر به راحتی نمره قبولی را کسب کنند. در ادامه به دو منبع اصلی که داوطلبین در دورههای برگزار شده توسط استاد پورفخار، استفاده کرده و با نمرات بالا قبول شده اند، اشاره میکنیم:
۱- دوره جامع آموزش گرامر آزمون MHLE
در دوره جامع آموزش گرامر آزمون زبان MHLE ، که در آن بیش از ۸۰۰ تست از آزمونهای دورههای قبل مورد بررسی قرار گرفته، قادر خواهید بود تا بیش از ۹۰ درصد تستهای بخش گرامر این آزمون را به درستی پاسخ دهید. ناگفته نماند که سطح سوالات مطرح شده در آزمون MHLE نسبت به آزمون MSRT دارای سطح سادهتری میباشد که در نتیجه امکان اخذ نمره در بخش گرامر را افزایش میدهد. داوطلبین گرامی میتوانند این دوره را بصورت حضوری و یا آنلاین از طریق همین وبسایت فرا بگیرند.
۲- کتاب لغات پرتکرار آزمون MHLE
داوطلبینی که دارای تجربه شرکت در چندین دوره از این آزمون را دارند، به خوبی میدانند مطالعه و خواندن کتب لغت مانند ۵۰۴ و یا ۱۱۰۰ نمیتواند باعث افزایش نمره آنها در سر امتحان شود، چراکه هیچ تضمینی وجود ندارد که حتما و الزاما از این منابع سوال طرح شود. پیشنهادی که برای داوطلبین داریم، استفاده از کتاب لغات اختصاصی آزمون زبان دکتراست. در این کتاب، با بررسی بیش از ۴۵۰۰۰ کلمه از آزمونهای دورههای قبل که بر اساس تکرار دسته بندی شده، توانسته ایم به مجموعه ای جامع دست پیدا کنیم که باعث شده است داوطلبین با صرف زمان حدود ۲ الی ۳ هفته، پیشرفت چشمگیری در این زمینه داشته باشند چرا که لغات با منطق و بر اساس تکرار دسته بندی شده و این باعث میشود تا داوطلب از وقت خود بصورت هدفمند و بهینه استفاده کند. در ضمن در این کتاب، با آموزش پسوندها و پیشوندها توانسته ایم تا با آموزش ساخت واژه، داوطلب را بگونه ای مجهز کنیم که حتی کلماتی که معنای آنها را نمیداند، به راحتی بتواند معنای حدودی آن را تشخیص دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این کتاب اینجا کلیک کنید.
نحوه ی ثبتنام در آزمون MHLE
برای ثبتنام در آزمون MHLE لازم است داوطلب دارای مدرک کارشناسی ارشد و یا دکترای حرفه ای در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی, دامپزشکی و یا علوم آزمایشگاهی باشد.
برای ثبت نام و شرکت در این آزمون لازم است با مراجعه به وبسایت مرکز آزمون وزارت علوم به نشانی وب سایت این آزمون اقدام به ایجاد حساب کاربری کنید. برای ثبت نام مدارکی همچون عکس پرسنلی، تصویر آخرین مدرک تحصیلی، تصویر کارت ملی و صفحهی اول شناسنامه باید در حساب کاربریتان آپلود گردد. پس از بررسی معتبر بودن این مدارک توسط مرکز آزمون، میتوانید تاریخ و مکان مورد نظر برگزاری آزمون را انتخاب کنید.
طبق آخرین اطلاعیه، هزینه آزمون ۷۵ هزار تومان است که بصورت آنلاین پرداخت میشود.
نتیجه آزمون کمتر از یک هفته منتشر میشود و توسط کد رهگیری هرکارنامه، دانشگاهها و موسسات آموزش عالی قادر به تایید اعتبار و صحت این آزمون هستند.
دیدگاهتان را بنویسید